Kotisivun  /   Aikuisten terveys  /  Tehokas hoito aikuisten akneen

Tehokas hoito aikuisten akneille

Artikkelin kirjoittaja <em>Aikuinen terveyskeskus</em>Artikkelin kirjoittaja Aikuinen terveyskeskus

© Jennifer Greenwood (2022-07-21)
Tehokas hoito aikuisten akneille Akne on yleinen ongelma miljoonille ihmisille. Aikuiset miehet ja aikuiset naiset eivät ole vakuutettuja näistä rumista pienistä asioista samoin kuin teini-ikäisistä ja nuorista. Joten mitä aiot tehdä, jos yhtäkkiä huomaat nämä punaiset / valkoiset / mustat täplät kasvoillasi tai vartalollasi? Mikä on paras tehokas hoito aikuisten akneille?

Ihmisillä on erilaiset lähestymistavat aikuisten akneen. Jälkimmäiset riippuvat joskus heidän terveydestään, iästään, sukupuolestaan jne., Ja joskus ei. Jotkut ihmiset eivät kiinnitä mitään huomiota akneensa ja ajattelevat, että se tekee siitä ja itse asiassa joskus se todella tapahtuu niin.

Aikuisten aknen syyt

Aikuisten aknen syyt voivat olla yhtä erilaisia kuin näiden rumien pisteiden koot. Mitä ne ovat? Yksi yleisimmistä syistä, miksi akne esiintyy, on hormoniongelma. Tämä ongelma puolestaan voi johtua ikään liittyvistä ongelmista.

Vaikka tämä tapahtuu usein murrosiän aikana, mikä liittyy usein hormonien puhkeamiseen ja moniin aknepisteisiin koko kehossa, aikuisten aknen tapauksessa tämä johtuu usein hormonaalisista muutoksista tai ehkäisypillereistä.
Aivan kuten minkä tahansa sairauden syyt tai vain syyt kaikkeen, mitä saamme ja jotka liittyvät kehoomme, akne voi johtua joko sisäisistä tai ulkoisista tekijöistä. Aloitetaan painottamalla aknen sisäisiä syitä aikuisilla.

Aknen sisäiset syyt aikuisilla

Aikuisten aknen sisäiset syyt voivat olla todella haitallisia ja ilkeitä - et vain tiedä mistä ne tulevat!

Jos aknen ulkoiset syyt ovat jossain määrin ennustettavissa, aikuisten aknen sisäiset syyt voivat todella ilmetä ilman syytä - voi näyttää siltä, että noudatat kaikkia hygieniasääntöjä, sinulla on suihku säännöllisesti ja urheiluharjoittelun jälkeen olet melko tietoinen käyttämäsi kosmeettisen aineen sisällöstä etkä käytä liian monta erilaista pensaikkoa, mutta joka tapauksessa aknepisteitä ilmestyy uudestaan ja uudestaan.

Internal causes of acne
Aknen sisäiset syyt
Aikuisten aknen sisäiset syyt voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Hormonit. Akneen liittyviä hormoneja kutsutaan androgeeniksi. Nämä ovat alun perin mieshormoneja, mutta kaikilla naisilla on niitä jossain määrin. Ja erityisesti sinulla on todennäköisesti korkea androgeenitaso, jos olet murrosiässäsi. Jotkut hormonaaliset valmisteet voivat myös lisätä hormonien määrää kehossasi - nimittäin ehkäisypillereitä. Yleensä androgeenit ovat vastuussa talintuotannosta, joka voidaan nimetä seuraavaksi ihon aknen syyksi.
  • Talin tuotanto. Hormonit voivat tehostaa koko kehossasi sijaitsevien talirauhasten toimintaa ja kehittyvää talia (tai öljyä tai rasvaa). Korkea talintuotanto voi olla liikaa iholle, ja tässä tapauksessa öljy ei vain voitele ihoa (eli tavallaan tekee suojakerroksen iholle), vaan myös täyttää ihohuokoset, ja siten ilmestyy näppylöitä, ruma ulkopuolelta ja rasvainen sisältä.
  • Bakteerit. Propionibacterium acnes ovat bakteereja, jotka elävät ihmisen iholla. Tämä alkio voi kehittää biologisesti aktiivisia aineita, jotka liuottavat talia. Tässä tapauksessa iho muuttuu haavoittuvaksi ja altistuu ulkoisille aknen aiheuttajille. Joten täällä voimme nähdä aknen ulkoisten ja sisäisten syiden symbioosin - "sisäinen" bakteeri antaa edellytykset ulkoisille vaaroille.
  • Neljäs syy liittyy joihinkin epänormaaleihin muutoksiin follikkeleissa, jotka voivat liittyä myös hormoneihin. Joskus follikkelit kasvavat liikaa niin, että akne voi muodostua liikaa kasvatettujen ihohuokosten seinistä.

Aknen ulkoiset syyt aikuisilla

Tarkastellaan nyt aknen ulkoisia syitä aikuisilla, eli niitä, jotka eivät liity hormoneihin tai talirauhasten tai muiden elinten aktiivisuuteen (yleensä samojen hormonien hyperaktiivisuuden vuoksi nämä rauhaset muuttuvat myös hyperaktiivisiksi ja niiden levottomuus aiheuttaa öljyn muodostumista suurina määrinä, mikä aiheuttaa huokosten ja aknen tukehtumisen seurauksena).

External causes of acne
Aknen ulkoiset syyt
Joten mitkä ovat aikuisten aknen ulkoiset syyt? Voidaan sanoa, että jotkut näistä johtuvat aknea sairastavan henkilön tottumuksista ja käyttäytymisestä, ja muut eivät todellakaan ole riippuvaisia henkilöstä. Esimerkiksi sellaiset haitalliset tavat kuin aknen poiminta ja puristaminen voidaan nimetä yhdeksi yleisimmistä syistä kaikentyyppisiin akneihin.

Jos noudatat tällaista tapaa, aiot jäljittää suljetun ympyrän - aknen puristaminen johtaa usein uuteen (tai useisiin akneihin tai johonkin vielä pahempaan, kuten tulehduksiin ja jopa arpiin tai ihon pigmentaatioon).

Väärän aikuisen ihonhoito

Huono aikuisten ihonhoito on myös yksi yleisimmistä aknen ulkoisista syistä - erityisesti ihmisille, jotka harjoittavat fyysistä harjoittelua tai asuvat vain kuumissa maissa. Se johtuu siitä , että hiki on yksi aknen ulkonäön vahvimmista laukaisijoista.

Toinen ryhmä koostuu enimmäkseen ympäristötekijöistä - työpaikkojen korkeasta pölyisyydestä, säteilystä sekä epäterveistä kauneudenhoitovälineistä, huonosta perinnöstä jne. Useimmissa tapauksissa näitä tekijöitä on erittäin vaikea tai jopa mahdotonta poistaa.

Siitä huolimatta voidaan aina vähentää aikuisten aknen syitä ja estää tämä iho-ongelma.
Ennaltaehkäisy on helpompaa kuin lääkitys - tämä yleinen sääntö koskee myös aknea. Tietenkin, jos poistat minkä tahansa tekijän, joka voi aiheuttaa aknea ja joka riippuu sinusta - teet ratkaisevan askeleen eteenpäin taistelussasi.

Meikki ja aikuisten akne

Onko meikin ja aknen välillä mitään yhteyttä? Kyllä, meikki on yksi aikuisten aknen syistä. Se ei ole eräänlainen tunne tai jotain. Se on melko vakiintunut tosiasia, ja kaikki ihmiset, jotka ovat huolissaan erityisesti ihotuotteistaan ja terveydestään yleensä, tietävät siitä. Tässä puhumme pääasiassa naisista, koska varmasti kaikki "meikkiasiat" koskevat naisia paljon enemmän kuin miehiä.

Acne caused by makeup
Meikin aiheuttama akne
Ja jokaisen naisen tulisi tietää, mitä meikkiä hän voi käyttää välttääkseen niin laajalle levinneitä ja ärsyttäviä ongelmia kuin akne. Aknea aiheuttavaa kosmetiikkaa käytetään kuitenkin ja kaikesta huolimatta laajalti, ja monet naiset käyttävät sitä edelleen ja valittavat aknesta vain tietämättä, mikä on heidän ongelmiensa syy.

Meikin aiheuttama akne

Itse asiassa vastaus, kuten usein tapahtuu, on yksinkertaisesti pinnalla. Ihosta huolehtimisen ei pitäisi olla pakkomielle, vaikka se on joissakin tapauksissa naisten kanssa. Mutta siitä huolimatta akne ja "meikin aiheuttama akne" esiintyvät yleensä, jos aikuisen ihonhoito on puutteellista... tai periaatteessa kädetön.

Tällainen haparointikäyttäytyminen koskee enimmäkseen aknen manuaalista poistamista, nimittäin puristamista ja poimimista. Se ei kuitenkaan liity pääaiheeseemme, vaikka siitä tulee erittäin tärkeä melkein samoista syistä.

What is non-obsessive skin care?
Mikä on ei-pakkomielteinen ihonhoito?
Mitä tarkoitamme puhumalla "ei-pakkomielteisestä ihonhoidosta"?

  • Kosmeettinen ei saa olla elämän tarkoitus. Tietenkin on hyvä näyttää hyvältä, mutta on tapauksia, joissa emme tee itsestämme houkuttelevampia meikin kanssa. Sen lisäksi, että rakastettu henkilösi voi rakastua johonkin toiseen, kun hän lopulta näkee sinut ilman maquillagea, saatat vain pilata ihosi tavalla tai toisella.
  • Ei ole suositeltavaa käyttää liikaa kuorintoja - ne hankaavat ihoa niin paljon, että siitä tulee liian ohut ja haavoittuva.
  • Yritä valita meikki aknealttiille iholle. Ja liian hienoja jauheita ei myöskään suositella - haluatko, että nämä jauheet pääsevät kaikkiin ihosi mikroskooppisiin reikiin? Näiden reikien (tai huokosten tai follikkelien) täyttäminen on yksinkertaisesti aknen muodostumisen ensimmäinen vaihe.
Meikin ja aknen välillä on yhteys - ja se on vain yksinkertainen esimerkki. Sama koskee kosmetiikkaa, joka sisältää öljyä - joka on tärkeä aine huokosten tukehtumiseen.

Kuinka estää aikuisten aknen syyt?

Älä paniikkia, jos sinulla on huono iho. Ajattele vain hyvin aikuisten aknen syitä ja valitse meikki akneen taipuvaiselle iholle kaikkien näiden näppylöiden estämiseksi.

Jos sinulla on akneen taipuvainen iho, saatat haluta käyttää meikkiä piilottaaksesi näppylät, mutta todellisuudessa sinun on huolehdittava ihosta! On parempi käyttää hoitoa näppylöiden ilmestymisen estämiseksi kuin piilottaa aknesi meikin alle.

Ruokavaliosuunnitelma aikuisten aknen hoitoon

Olemme jo tarkastelleet aknen tärkeimpiä syitä. Voit myös lukea niistä Internetistä, se on varmaa. Ja jos olet lukenut niistä ja jos luet tämän artikkelin, tämä voi todennäköisesti tarkoittaa, että tämä ongelma häiritsee sinua ja edustaa sinulle elintärkeää asiaa.

Useimmat meistä tietävät ainakin joistakin aknen hoitotavoista. Jos olet ollut kiinnostunut aknen syistä, olet ehkä lukenut jotain niiden poistamisesta. Ja sinun pitäisi tietää, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito ja ehdottomasti parempi kuin vetäytyminen. Uutta sinulle voi olla se, että ruokavaliollasi voi olla vaikutusta ihoosi, joten saatat haluta tehdä muutoksia ruokavalioosi aikuisten aknen estämiseksi!

Ruokavalio aknen hoitoon

Voit estää aknen esiintymisen tai nopeuttaa niiden eliminointiprosessia eri keinoin, mutta oikea ruokavaliosuunnitelma aknen hoitoon on yksi yleisimmin käytetyistä ja tehokkaimmista tavoista.

Diet for Acne Treatment
Ruokavalio aikuisten aknen hoitoon
Asia on, että monilla ihmisillä on pulaa erilaisista vitamiineista ja elintärkeistä mineraaleista organismeissaan. Ja sen seurauksena niiden immuuniresistenssi heikkenee. Jotkut mineraalit ja vitamiinit ovat elintärkeitä iholle - ja tietysti kun et saa tarpeeksi niitä, iho heikkenee ulkoisia vaikutuksia vastaan. Joten tässä oikea ruokavalio voi auttaa sinua.

Oikea ruokavaliosuunnitelma aknen hoitoon ei tarkoita, että sinun tulee noudattaa jotain erityisesti suunniteltua ruokavaliota ja välttää lihan ja rasvojen tai jotain syömistä. Tämä tarkoittaa vain terveellistä ruokaa , jossa on riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita, joita tarvitaan ihon säännölliseen kehitykseen (sinun ei pidä unohtaa muita kehon osia).

Joten valitse vain hyvä ruokavalio ja akne on harvinainen vieras elämässäsi. Tämä on tietysti asia, jota olet innokas seuraamaan.
Yritä sulkea pikaruoka pois ravinnostasi. Nämä hampurilaiset ja Kolat eivät aio ruokkia sinua liikaa elintärkeillä vitamiineilla, ja lisäksi se on hyödyllistä vakaan painon säilyttämiseksi.

Terveelliset elämäntavat aknen hoitoon

Tietenkin tupakointi on kielletty (tupakointi ei todellakaan ole sinun ravintosi, mutta silti siihen liittyvä ja tärkeä asia). Alkoholin juomista tulisi rajoittaa. Käytä enemmän vihanneksia (erityisesti tuoreita), korvaa kola ja alkoholijuomat mehuilla.

Tämä on aknen hoidon perusruokavaliosuunnitelma , mutta jos valitset terveelliset elämäntavat ja oikeat lääkkeet aknen lopettamiseksi, pääset eroon aknesta kerran ja ikuisesti!

Kuinka hoitaa aikuisten aknea?

Kuinka hoitaa aikuisten akneja? Mitä tahansa haluatkin, sinun tulee pysyä poissa hankaamisesta, poppaamisesta tai aknen hankaamisesta. Jälkimmäinen on hyvin yleistä teini-ikäisten keskuudessa, mutta aikuisten aknen tapauksessa sitä esiintyy myös usein. Kutsutaan sitä toiseksi lähestymistavaksi. Itse asiassa aknen manuaalinen poistaminen voi aiheuttaa sinulle enemmän haittaa kuin hyötyä. Pahinta tässä on, että voit helposti saada infektion pienen haavan kautta, jonka teet ihollesi.

Avoid Acne Squeezing!
Vältä manuaalista aknen puristamista!
Paikka, jossa olet poistanut aknen, on tulehtunut ja turpoaa. Joissakin tapauksissa arvet voivat jäädä - ymmärrät, että se tulee olemaan raskas maksu teoistasi. Varsinkin jos puhumme kasvojen aknesta - joka tapauksessa ymmärrät, että yksi valkoinen piste kasvoillasi, joka katoaa (tietysti todennäköisemmin, jos käytät siihen hoitoa) joinakin päivinä ei ole niiden arpien arvoinen, jotka määrittelevät ulkonäkösi loppuelämässäsi.

Joten vaikka olisit popsinut aknea aiemmin ja se oli onnekasta ja kaikki oli kunnossa, eikä sinulla ole infektiota - älä usko, että se toistuu uudestaan ja uudestaan ja uudelleen ja että kaikki akne on popattava / puhdistettava.

Lääkkeet aknen hoitoon

Ei ole niin helppoa löytää sopivaa aknen hoitoa. Monet kärsivät ihmiset etsivät lääkkeitä aknen hoitoon, eivätkä kaikki heistä ole niin onnistuneita löytämään juuri sitä lääkettä, joka on hyödyllinen ja jolla on todella luonnollinen alkuperä.

Itse asiassa on olemassa valmisteita, joita pidetään luonnollisina ja turvallisina, eikä niillä ole paljon tai edes ole sivuvaikutuksia. Mutta on myös lääkkeitä aknen hoitoon, jolla on todistettu toiminta, joka ei vieläkään ole yhtä turvallinen kuin luonnolliset. Näiden joukossa ovat retinoidit, isotretinoiini ja tietysti bentsoyyliperoksidi.

Bentsoyyliperoksidiin perustuvat reseptilääkkeet

Bentsoyyliperoksidi on monimutkainen vaikutuslääke, yksi monista aknen hoitoon tarkoitetuista lääkkeistä. Sitä on käytetty aknen hoitoon monien vuosien ajan, ja nykyään sitä valmistetaan eri nimillä ja eri tavaramerkeillä (esimerkiksi Clearasil on yksi yleisimmin tunnetuista). Bentsoyyliperoksidin monimutkainen vaikutus ilmenee sen vaikutuksesta bakteerien kasvuun ja kehitykseen sekä ihoon.

Valmiste estää joidenkin bakteerien kasvua, ja toiset yksinkertaisesti tappavat sen.
Vaikutus ihoon tapahtuu hapettamalla ja skaalaamalla ihoa, mikä estää aknen esiintymisen. Jotkut bentsoyyliperoksidia sisältävät valmisteet imevät myös talia, mikä estää follikkelien tukehtumisen.

Benzoyl Peroxide Cream
Bentsoyyliperoksidi kerma
Bentsoyyliperoksidi voi olla erilainen pitoisuus lääkkeessä, jota aiot käyttää, pitoisuuksia 2,5%, 5% ja 10% käytetään yleisimmin. Tietenkin valmiste, joka sisältää enemmän bentsoyyliperoksidia, on vahvempi ja sillä on voimakkaampi vaikutus, mutta sinulla ei ole parempaa vaikutusta, jos käytät vahvinta.

Aikuisen aknen luonnollinen hoito

On parempi aloittaa luonnollisista aknen hoitoon tarkoitetuista lääkkeistä, ei riippuen sairautesi vakavuudesta, ja sitten, jos sinusta tuntuu, että suurempi annos valmistetta tulisi käyttää ja alun perin käytetty annos ei riitä, ota vahvempi.

Natural Treatment of Adult Acne
Aikuisen aknen luonnollinen hoito
Mutta joka tapauksessa on parempi kuulla lääkäriä, jotta ei tehdä haittaa hyvillä aikomuksilla. Asia on, että bentsoyyliperoksidilla on joitain sivuvaikutuksia, jotka liittyvät lähinnä ihon kuivumiseen. Joten sinulla on riski saada liian kuiva iho valmisteen hankalan levittämisen jälkeen, mikä voi johtaa akneen uudelleen.

Tehokas hoito aikuisten akneille

Usein tapahtuu, että aknen paljastamisen jälkeen ihmiset juoksevat lääkäreiden (ihotautilääkäreiden, kosmetologien) puoleen avunpyynnöillä. Se on järkevämpää - joka tapauksessa asiantuntija voi antaa sinulle parempia neuvoja ja suositella tehokasta hoitoa aikuisten akneille.

Tärkeintä on, että et saa kääntyä lääkärin puoleen joka kerta, kun sinulla on iho-ongelmia. Mutta huolellinen huomio terveydentilastasi on aina positiivinen tapa elää. Voit ehkäistä aknea ennen kuin se ilmestyy, joten sinun ei todellakaan tarvitse etsiä mitään hoitoa aikuisten akneen eikä valita mitään lähestymistapaasi.

Opi hoitamaan aikuisten akneja 


comments powered by Disqus