Kotisivun  /   Aikuisten terveys  /  Kuinka välttää teini-ikäisten aknea

Kuinka välttää teini-ikäisten akneja ja estää aikuisten akneja tulevaisuudessa?

Artikkelin kirjoittaja <em>Aikuinen terveyskeskus</em>Artikkelin kirjoittaja Aikuinen terveyskeskus

© Jennifer Greenwood (2022-10-19)
Kuinka välttää teini-ikäisten akneja ja estää aikuisten akneja tulevaisuudessa?  Teini-ikäisestä aknesta, usein paljon enemmän kuin mistään muusta aknesta, tulee suuri ratkaisematon ongelma. Murrosiässä kaikki tuntuu niin kirkkaasti ja yhtäkkiä nämä paikat - ja ne voivat kääntää kirkkaimmat tunteet pimeimmäksi kurjuudeksi.

Teini-ikäiset ovat usein paljon vaivautuneita hyvästä ulkonäöstään, varsinkin yrittäessään houkutella vastakkaista sukupuolta, joten aknen ulkonäkö on todellinen katastrofi miljoonille nuorille ympäri maailmaa. Jotkut teini-ikäiset kärsivät masennuksista tästä yksinkertaisesta syystä. Teini-akne voi olla kirkkaan punainen tai pillunvalkoinen, mutta joka tapauksessa ne eivät ole houkuttelevia ja vastenmielisiä, ja suurin osa teini-ikäisistä haluaa selvittää, kuinka välttää teini-ikäisten akneja.

On olemassa monia tapoja päästä eroon teini-ikäisestä aknesta, mutta jokaiselle teini-ikäiselle ei ole 100% varmaa tekniikkaa.
Valittavana on vain vähän menetelmiä, tarkastellaan tärkeintä tehokasta tekniikkaa teini-ikäiselle aknelle.

Mutta tässä tulee toinen kysymys. Voiko teini-ikäinen akne muuttua aikuisen akneksi, kun teini-ikäinen kasvaa? Ennen kuin tarkastelemme tätä kysymystä, selvitetään, mikä ero on teini-ikäisen aknen ja aikuisen aknen välillä.

Mitkä ovat erot aikuisten aknen ja teini-ikäisen aknen välillä?

Vaikka akne yhdistetään yleisesti teini-ikäisiin, se ei ole yksinomaan teini-ikäinen kärsimys. Itse asiassa akne voi vaikuttaa kaikenikäisiin ihmisiin. Joten mitä eroa on aikuisten aknen ja teini-ikäisen aknen välillä? Katsotaanpa tarkemmin.

Adult Acne and Teen Acne
Aikuisten akne ja teini-akne
Akne on yleinen ja hoidettavissa oleva ihosairaus, joka aiheuttaa näppylöitä tai "zits". Mutta teini-ikäisten aknen ja aikuisten aknen välillä voi olla suuri ero. Teini-ikäisillä on taipumus saada akne kasvoilleen, kun taas aikuisilla on taipumus saada aknea kasvoihinsa, kaulaansa, rintaansa, selkäänsä ja hartioihinsa. Teini-ikäisillä on yleensä enemmän näppylöitä, kun taas aikuisilla on yleensä syvempiä, tuskallisempia näppylöitä, joita kutsutaan kystoiksi.

Aikuisten akne johtuu todennäköisemmin hormonaalisista muutoksista, kun taas teini-ikäisten akne johtuu todennäköisemmin kehon luonnollisen öljyntuotannon muutoksista sekä ihoöljystä ja huokosia tukkivasta liasta.

Pitäisikö teini-ikäisten akneja ja aikuisten akneja hoitaa eri tavalla?

Aknen hoidossa on myös eroa aikuisilla ja teini-ikäisillä. Vaikka teini-ikäisten akne selviää usein antibiooteilla ja paikallisilla hoidoilla, adutl-akne voi vaatia pidemmän aikavälin lähestymistapaa, johon sisältyy hormonihoitoa, reseptilääkkeitä ja laserhoitoa.

On paljon keskustelua siitä, pitäisikö aikuisten aknea ja teini-ikäisten aknea hoitaa eri tavalla vai ei, mutta on jonkin verran näyttöä siitä, että he voivat todella hyötyä erilaisista hoidoista.
Vaikka on olemassa muutamia hoitoja, joita voidaan käyttää molempiin aknetyyppeihin, aikuisten aknen ja teini-ikäisen aknen eri hoitojen käytöstä voi olla hyötyä taustalla olevasta syystä riippuen.

Muuttuuko teini-ikäinen akne aikuisten akneksi?

Yksi yleinen kysymys, jota ihotautilääkäreiltä kysytään, on se, muuttuuko teini-ikäisen akne aikuisen akneksi. Vastaus tähän kysymykseen ei ole niin yksinkertainen kuin kyllä tai ei.

Vaikka on totta, että joillakin ihmisillä, joilla oli akne teini-ikäisenä, on edelleen akne aikuisena, on myös monia ihmisiä, joilla on akne vain teini-iässä ja joilla ei ole ongelmia aknen kanssa aikuisena.
On myös syytä huomata, että aikuisten akne ja teini-ikäisten akne voivat johtua eri asioista, joten vaikka sinulla olisi akne teini-ikäisenä, se ei välttämättä tarkoita, että sinulla on aikuisten akne.

Will Teen Acne Turn into Adult Acne?
Muuttuuko teini-ikäinen akne aikuisten akneksi?
Jotkut tutkijat uskovat, että akne murrosiässä voi ennustaa aknea aikuisuudessa, kun taas toiset uskovat, että nämä kaksi tilaa eivät liity toisiinsa. On kuitenkin joitain todisteita siitä, että varhain alkava akne ja vaikea akne ovat riskitekijöitä aikuisen aknen kehittymiselle.

Vaikka useimmat teini-ikäiset aknepotilaat eivät kehitä aikuisten aknea, on tärkeää olla tietoinen mahdollisista riskeistä. Jos olet huolissasi riskistäsi sairastua aikuisen akneen, keskustele ihotautilääkärin kanssa hoitovaihtoehdoistasi.

Kasvatko teini-ikäisen aknestasi?

Monet ihmiset uskovat, että akne on jotain , josta kasvat vanhetessasi. Näin ei kuitenkaan aina ole. Vaikka on totta, että jotkut ihmiset näkevät aknensa paranevan ikääntyessään, on myös monia ihmisiä, jotka kamppailevat aknen kanssa pitkälle aikuisuuteen.

Akne on monimutkainen tila, joka voi johtua useista tekijöistä, joten tähän kysymykseen ei ole yhtä kaikille sopivaa vastausta.
On kuitenkin olemassa muutamia asioita, jotka voivat auttaa sinua määrittämään, kasvatko aknestasi vai et. Ensinnäkin, jos sinulla on suvussa aknea, sinulla on todennäköisemmin akne aikuisena.

Sitten on vielä muutamia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa riskiisi sairastua aikuisen akneen. Näitä ovat elämäntyylisi, ruokavaliosi ja ihotyyppisi. Jos olet ylipainoinen, hormonaaliset muutokset voivat todennäköisesti lisätä aikuisen aknen kehittymisen riskiä.

Joka tapauksessa yksi tärkeimmistä asioista, jotka sinun on tehtävä, jos kärsit teini-ikäisestä aknesta, on neuvotella ihotautilääkärin kanssa saadaksesi lisätietoja tilastasi ja sen välttämisestä. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi estää muita akneen liittyviä ihosairauksia, kuten arpia, ryppyjä, venytysmerkkejä, ruusufinniä jne.

Kuinka välttää teini-ikäisten akne?

Aknea on aina vaikea poistaa ja välttää, eikä teini-ikäinen akne ole poissulkeva. Aknen poistaminen on vaikeaa, koska sillä voi olla joko tuntematon syy tai se voi johtua sisäisistä tekijöistä, joita ei ole kovin helppo voittaa. Jälkimmäinen on teini-ikäisen aknen eloisin piirre.

Aknen yleisin sisäinen syy on hormonitason nostaminen, ja teini-ikäisen akne on vain tapaus - murrosiässä organismi ei pysty selviytymään hormonien puhkeamisesta ja tällaisen purkauksen tulosten joukossa on lisääntynyt talirauhasten talin (ihoöljyn) tuotanto, joten ylimääräinen öljy täyttää ihon huokoset ja akne ilmestyy.

How to Avoid Teen Acne?
Kuinka välttää teini-ikäisten akne?
Lähes kaikilla teini-ikäisillä on akne, joten älä pelkää, jos lapsesi (tai sinä, jos olet teini-ikäinen) saa epätasaisen rivin näppylöitä otsaansa tai mihin tahansa. Tee parhaasi ja saat tuloksen. Se ei ehkä tule heti, mutta ainakin pystyt pehmentämään haitallisia vaikutuksia erityisesti ihoosi ja koko terveyteesi.

Kuinka välttää teini-ikäisten akneja? Paras tapa välttää teini-ikäisten akne on monimutkainen hoito - poistamalla sekä sisäiset syyt (tärkeimmät) että ulkoiset syyt (ei tärkeimmät, mutta pahentavat tilannetta monissa tapauksissa). Ensimmäiset voidaan poistaa ensinnäkin asianmukaisella ruokavaliolla. Akne ei itse asiassa näy niin paljon hormonien takia; se ilmenee, koska ne vaikuttavat haavoittuvaan ihoon. Oikeiden vitamiinimäärien (erityisesti A- ja B-kompleksin) nauttiminen on hyvä apu ihollesi.

Kuinka hoitaa aikuisten aknea

Verkkosivustollamme on jo muutamia artikkeleita, joista löydät tehokkaan hoidon aikuisten akneen tai voit oppia aikuisten hormonaalisen aknen syitä ja hoitovaihtoehtoja. Voit myös katsoa alla olevasta videosta lisätietoja aikuisten aknesta.

Kiitos, että tulit verkkosivuillemme, josta saat lisätietoa hoidostamme ja muista tarjoamistamme palveluista. Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Käytä alla olevaa linkkiä, jos löydät tehokkaimmat aknen hoitomenetelmät, jotka toimivat sinulle!

Löydä paras tapa hoitaa teini-ikäisten akneja 


comments powered by Disqus