Kotisivun  /   Painonhallinta  /  Mikä on liikalihavuus?

Mikä on liikalihavuus? Aikuisten liikalihavuuden syyt

Mikä on liikalihavuus? Aikuisten liikalihavuuden syyt Maailmanlaajuisesti liikalihavuus on yksi johtavista terveysongelmien syistä. Se on ilmiö, johon liittyy rasvan kertyminen ihmisen kudoksiin, mikä tekee tällaisesta ylipainosta ja ylipainosta.
Tutkimukset ovat paljastaneet, että hämmästyttävä 45-70% maailman aikuisväestöstä on lihavia tai ylipainoisia. Lihavuuden esiintyvyys maailmassa on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 1980 vuoteen 2008. Tämä on kuitenkin vakava huolenaihe koko maailmalle.

Liikalihavuus ja sairaudet

Liikalihavuus on yksi suurimmista tekijöistä, jotka vaikuttavat huonoon terveyteen ja huonompaan elämänlaatuun. Lihavilla on paljon suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja joihinkin syöpämuotoihin. Liikalihavuuden syyt ovat monitahoisia ja vaihtelevat geneettisestä ympäristöön.

Obesity and Diseases
Liikalihavuus ja sairaudet
Liikalihavuus lisää useiden tuhoisien ja heikentävien sairauksien riskiä. Näitä ovat:

  • Niveltulehdus
  • Sydän- ja verisuonitauti
  • Korkea verenpaine
  • Maligniteetit, kuten paksusuolen, eturauhasen, rintojen ja haimasyövän.
On kuitenkin myös tiettyjä taustalla olevia häiriöitä tai sairauksia, jotka voivat joskus vaikuttaa painonnousuun , kuten kilpirauhasen vajaatoiminta (kilpirauhasen vajaatoiminta). On välttämätöntä ymmärtää, että tällaiset terveyshäiriöt eivät yleensä aiheuta paino-ongelmia, jos ne tarkistetaan oikein oikeilla lääkkeillä.

Mikä on liikalihavuus?

Mikä on lihavuus? Lihavuus tunnistetaan , kun yksilön painoindeksi (BMI) on kolmekymmentä tai korkeampi. Periaatteessa henkilön painoindeksi lasketaan jakamalla paino kilogrammoina (kg) pituudellasi metreinä (m) neliöinä.
BMI kolmekymmentä tai korkeampi osoittaa, että yksilöä pidetään lihavana.
Yksilön painotila voidaan arvioida alla olevan kaavion avulla:
PainoindeksiPAINON TILA
Alle 18,5Alipainoinen
18.5-24.9Normaali
25.0-29.9Ylipaino
30.0-34.9Lihava luokka I
35.0-39.9Lihavat (luokka II)
40.0 tai uudempiErittäin lihava (luokka III)

Liikalihavuuden syyt

Suurin syy liikalihavuuteen on liiallinen kalorien saanti kuin tällainen yksilö palaa. Tämän seurauksena keho varastoi ylimäärän tietyissä kudoksissa , jotka johtavat lihavuuteen. Lihavuuden on kuitenkin tiedetty johtuvan useista sairauksista ja toiminnasta. Nämä voivat olla käyttäytymis-, geneettisiä ja hormonaalisia vaikutuksia. Periaatteessa liikalihavuuden tärkeimmät syyt ovat:

Passiivisuus: Henkilö, joka ei ole aktiivinen, riistää kehon järjestelmän polttamasta kaloreita. Istumattomalla elämäntavalla on kuitenkin paljon paljon kaloreita sisältäviä aterioita päivittäin polttamatta kaloreita harjoitusten ja normaalien toimintojen avulla.

Epäterveelliset ruokailutottumukset: Henkilölle, joka kuluttaa enemmän polttamiaan kaloreita, tt on välttämätöntä ymmärtää, että painonnousu on väistämätöntä.
Kun olet lihava, yleinen elämänlaatusi voi heikentyä. Et ehkä pysty tekemään asioita, joita teit aiemmin, kuten osallistumaan nautinnollisiin aktiviteetteihin. Voit välttää julkisia paikkoja. Lihavat ihmiset voivat jopa kohdata syrjintää.
Muita painoon liittyviä ongelmia, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatuun, ovat:

  • Depressio
  • Vamma
  • Seksuaaliset ongelmat
  • Häpeä ja syyllisyys
  • Sosiaalinen eristäytyminen
  • Alhaisempi työsaavutus

Aikuisten liikalihavuuden syyt

Useimmissa tapauksissa liikalihavuus johtuu kuitenkin siitä, että kulutetaan enemmän kaloreita kuin poltetaan. Aikuisten liikalihavuuden tärkeimmät syyt ovat ainutlaatuisia. Alla on katsaus neljään yleisimpään vaikuttavaan tekijään, jotka aiheuttavat liikalihavuutta aikuisväestössä.

Causes of Obesity in Adults
Aikuisten liikalihavuuden syyt

Genetiikka

Jokaisella on se yksi ystävä, joka voi syödä mitä haluaa eikä koskaan nosta toista housukokoa. Tämä johtuu genetiikasta. Jokainen syntyy ainutlaatuisella aineenvaihduntanopeudella. Joten kuinka jotkut ihmiset voivat syödä mitä haluavat suurina määrinä eikä heidän tarvitse huolehtia kasvavasta suolistosta, on toisia, joiden on oltava varovaisempia kuluttamiensa elintarvikkeiden ja määrien suhteen.

Yksilöiden aineenvaihduntanopeuksien vaihtelun vuoksi on tärkeää tuntea omasi hyvin, jotta vältetään liiallinen syöminen. Jos aineenvaihdunta on liian alhainen, se voi olla merkki kilpirauhasen ongelmista , ja lääkärin on otettava yhteys aineenvaihdunnan lisäämiseksi.

Annoksen koko

1970-luvulta lähtien ravintoloiden ja reseptikirjojen keskimääräinen annoskoko on kasvanut. Se myös jatkaa kasvuaan, mikä osoittaa, että aikuisten liikalihavuudesta tulee vain suurempi ongelma. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että miehet viimeistelevät todennäköisemmin sen, mitä heidän eteensä laitetaan, kuin naiset.

Tästä johtuen annoskokojen kasvu vaikuttaa enemmän miesten lihavuuteen. Jopa pienellä annoskoon kasvulla on kumulatiivinen vaikutus painoon kuukausien ja vuosien aikana.

Elämäntapa

Elämäntapa on toinen merkittävä syy aikuisten liikalihavuuteen. Monet miehet muuttuvat passiivisiksi parikymppisenä, kun he tulevat työelämään. Tämä aiheuttaa sen, että niiden polttamien kalorien määrä laskee. Tämä pätee erityisesti niihin miehiin, jotka työskentelevät töissä, joissa he istuvat suurimman osan ajasta.

Jos jatkat syömistä saman verran kuin ennen aktiivipainon vähenemistä ja rasvaa kertyy hitaasti. Muutama kilo vuodessa ei tunnu paljolta, mutta se lisää ja johtaa usein liikalihavuuteen ja muihin lääketieteellisiin komplikaatioihin. Elämäntapavalinnat, kuten se, osallistuuko urheiluun ja ulkoiluun vai ei, vaikuttavat lihavuuteen.

Ravitsemus

Koska roskaruoka ja pikaruoka ovat kohtuuhintaisia ja helposti saatavilla, ei ole yllätys, että tämä on yksi johtavista aikuisten liikalihavuuden syistä. Pikaruoka on niin suuri vaikuttava tekijä, koska se on täynnä kaloreita ja yksinkertaisia hiilihydraatteja.

Näiden aterioiden korkea kaloripitoisuus saa ruoan toimimaan aivojen mielihyväkeskuksissa, mikä saa kuluttajan tuntemaan hyvinvoinnin tunteen. Siksi pikaruokien ahmiminen on yleinen ilmiö. Miesten tulisi yrittää välttää roskaruokia ja löytää tapa vähentää ruokahalua ja vähentää kalorien saantia.

Liikalihavuuden hallinta

Lihavuuden hallinnan tavoitteiden saavuttaminen on hyvin monimutkainen tehtävä. Perustavoite on vähentää painoa ja edistää terveellistä kehonkoostumusta liikkumalla, syömällä terveellisiä ruokia oikeaan määrään ja nukkumalla tarpeeksi. Painonpudotus on saavutettavissa monilla menetelmillä, mukaan lukien ruokavalio ja liikunta.
Toinen haaste lihavuuden hallinnassa on vähentää kehon rasvaa. Tavoitteena on menettää rasvamassa (kehon rasva), joka on yli kolme prosenttia vähärasvaisesta kehon massasta.
Painonpudotusprosessin haasteena on saavuttaa hyvä fyysisen aktiivisuuden taso sisällyttämällä liikunta päivään. Tavoitteen saavuttamiseksi henkilön on opittava tunnistamaan, milloin ja miten lisätä fyysistä aktiivisuutta, ja sitten lisätä sitä korkeimmalle mahdolliselle tasolle välttäen samalla kaikkia mahdollisia kielteisiä seurauksia, kuten sykettä ja verenpainetta.

Obesity Management
Liikalihavuuden hallinta
Vaikka liikalihavuus on monimutkainen ongelma, jossa on useita muuttujia, kuten sukupuoli, genetiikka, ikä ja jopa ravitsemus, on silti yksi tärkeä muuttuja, joka on yleinen kaikilla elämänalueilla - kalorit. Joten miten pääset alkuun?

Kalorit liikalihavuuden hallinnassa

Kalorit ovat kriittisiä! Ne määrittävät syömäsi ruoan tyypin, kuluttamasi energian ja kehosi reaktion liikuntaan. Tavoitteesi on luoda sinulle terveellinen määrä kaloreita - tätä kutsutaan BMR: ksi (Basal Metabolic Rate). BMR mitataan myös silloin, kun olet terve: et ole ylipainoinen tai lihava, koska syöt oikein.
Perusaineenvaihduntasi kiihtyy edelleen ajan myötä, jos syöt asianmukaisesti. Tavoite vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon rasvaa sinun on menetettävä, kuinka laiha olet ja mihin intensiteettiin olet harjoituksissasi.
Yleisin tapa aloittaa kalorien ylläpito ja laihtuminen on online-kalorien seuranta-alustan kautta. Aloitat luomalla profiilin ja kirjaamalla harjoituksesi ja aktiivisuutesi. Sitten seuraisit kaloreitasi, ja noin kuukauden kuluttua tarkistaisit tulokset nähdäksesi, miten pärjäät.

Kun henkilö on saavuttanut tämän painonpudotuksen tavoitemäärän, hänen on säilytettävä laihtuminen.

Liikalihavuuden hallinta luonnollisilla lisäravinteilla

Laihdutus ja terveellisempien elämäntapojen luominen voi olla haastavaa. Ruokavaliosuunnitelmat voivat olla tylsiä, eivätkä ne aina tarjoa sitä, mitä tarvitset menestykseen. Mutta tehokkain suunnitelma on yksilöllinen.
Onneksi luonnontuotteet voivat auttaa sinua hallitsemaan painoasi. Luonnolliset laihdutustuotteet voivat auttaa sinua saavuttamaan painonpudotustavoitteesi hallitsemalla aineenvaihduntaa. Ne voivat auttaa sinua estämään ylimääräisten kalorien kertymisen kehoosi ja parantamaan terveyttäsi pitkällä aikavälillä.
Pyrkimykset hallita painoa, kuten nämä luonnolliset laihdutustuotteet, vaativat paljon tutkimusta ja huolellista harkintaa. Lisäravinteet ovat turvallisia, ja ne voivat tarjota etsimäsi edut. On kuitenkin tärkeää seurata niitä huolellisesti varmistaaksesi, että saat toivomasi tulokset.

Obesity Supplements
Liikalihavuuden lisäravinteet

Lisäravinteet laihtumiseen

On olemassa useita luonnollisia laihdutuslisäaineita, joita voit käyttää laihduttamiseen. Nämä luonnolliset laihdutuslisät ovat vaikuttaneet merkittävästi ihmisten elämään ja heidän laihtumiseensa. Niiden on osoitettu tarjoavan tehokkaita laihdutustuloksia.

Kasviperäiset laihdutuslisäaineet ovat tulleet suosituiksi niiden tehokkuuden vuoksi. Ne tarjoavat tarvitsemasi tulokset ilman sivuvaikutuksia, jotka tulevat tavanomaisten laihdutuslisien mukana. Monia näistä luonnollisista lisäravinteista myydään ravintolisinä. Tämä tarkoittaa, että ne on tarkoitettu otettavaksi osaksi terveellistä ruokavaliota.

Löydä parhaat pillerit liikalihavuuden hoitoon 


comments powered by Disqus