Kotisivun  /   Painonhallinta  /  Mitä lihavuus on?

Mikä on liikalihavuus?

Mikä on liikalihavuus? Maailmanlaajuisesti liikalihavuus on yksi johtavista syistä terveysongelmia. Se on ilmiö, johon liittyy kertymistä rasvaa saaneen henkilön kudoksissa jolloin saada ylipainoa ja ylipainoiseksi. Tutkimus on osoittanut, että hämmästyttävä 45-70 % maailman väestöstä on lihavia tai ylipainoisia. Ympäri maailmaa lihavuuden esiintyvyydestä on lähes kaksinkertaistunut 1980 2008. Tämä on kuitenkin vakava huolenaihe koko maailmalle.

Lihavuuden ja sairauksien

Liikalihavuus Lisää useita tuhoisia ja heikentävistä sairauksista. Näitä ovat:

  • Niveltulehdus
  • Sydän-ja verisuonitautien
  • Korkea verenpaine
  • Pahanlaatuisia kuten colon, eturauhasen, rintojen haimasyövän.
On kuitenkin myös tiettyjä taustalla sairauksia tai sairauksia, jotka voivat toisinaan osaltaan painonnousu kuten hypotyreoosi (kilpirauhasen vajaatoiminta). On tärkeää ymmärtää, että terveyden häiriöt, kuten tämä ei yleensä aiheuta ongelmia, jos oikein Tarkista paino oikea lääkitys.

Mikä on liikalihavuus?

Mikä on liikalihavuus? Lihavuus on todettu kun yksilön kehon painoindeksi (BMI) on kolmekymmentä tai enemmän. Pohjimmiltaan kehon henkilön painoindeksi lasketaan jakamalla paino kilogrammoina (kg) korkeus metreinä (m) potenssiin.

Yksittäisen henkilön paino asema voidaan arvioida kaaviossa:
BMIPAINO ASEMA
Alle 18,5Alipainoinen
18,5-24,9Normaali
25,0-29,9Ylipaino
30,0-34,9Lihava Luokka I
35.0-39.9Lihavia (luokka II)
40.0 ja korkeampiErittäin lihaville (luokka III)

Syistä johtuva lihavuus

Merkittävä syy lihavuus on liikaa kalorimäärää tällaisen yksittäisen polttaa. Seurauksena kehon varastoi ylimääräisen tiettyjen kudosten johtaa lihavuuden. Lihavuus on ollut tiedossa voi aiheuttaa useita ehtoja sekä toimintaa. Nämä voivat olla käyttäytymiseen, geneettinen sekä hormonaaliset vaikutukset. Periaatteessa lihavuuden tärkeimpiä syitä ovat:

Käyttämättömänä: henkilö, joka ei ole aktiivinen vie kehon järjestelmän polttaa kaloreita. Kuitenkin sedentaarisia elämäntapa, on korkea saanti korkeita kaloreita aterioita päivittäin ilman polttaa kaloreita kautta harjoituksia sekä normaalia toimintaa.

Epäterveelliset ruokailutottumukset: henkilö, joka kuluttaa enemmän kaloreita, että hän polttaa, tt on tärkeää ymmärtää, että painonnousu on väistämätöntä.

Kun olet lihava, yleinen elämänlaatu saattaa olla heikentynyt. Et välttämättä tehdä mitä tapana tehdä monissa puuhiin. Voit välttää julkisilla paikoilla. Lihavia ihmisiä voi jopa kohdata syrjintää.

Muita paino liittyviä aiheita, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatua ovat:

  • Masennus
  • Vammaisuus
  • Seksuaalinen ongelmia
  • Häpeä ja syyllisyys
  • Sosiaalinen eristyneisyys
  • Pienempi työstä saavutus
Miten vähentää rasvan ja lihavuuden hoitoon? 


comments powered by Disqus