Kotisivun  /   Aikuisten terveys  /  Miten päästä eroon aknesta kehossa

Kuinka päästä eroon aknesta kehossa?

Artikkelin kirjoittaja <em>Aikuinen terveyskeskus</em>Artikkelin kirjoittaja Aikuinen terveyskeskus

© Jennifer Greenwood (2022-09-14)
Kuinka päästä eroon aknesta kehossa? Akneista ei ole niin helppoa päästä eroon. Varsinkin jos se on kehon akne (sen joukossa selkä aknen tiedetään olevan vaikeinta hävittää ja niskan akne on tuskallisin). Nyt on kehitetty erilaisia aknen hoitolääkkeitä , mutta tietenkään kaikki niistä eivät voi olla hyödyllisiä yksittäistapauksessa. Esimerkiksi muinainen lääketiede ehdottaa näppylöiden levittämistä hirvieläimen mehulla.

Kehon akne

Akne ei ole vain teini-ikäinen ongelma. Akne voi vaikuttaa myös aikuisiin, ja se voi olla todellinen haaste hoidettavaksi. Tässä artikkelissa keskitymme kehossa esiintyvään aikuisten akneen, selitämme, miten sitä hoidetaan, ja annamme sinulle vinkkejä tämän tilan välttämiseen.

Aikuisen kehon akne on yleinen ihosairaus, joka voi olla erittäin turhauttavaa. On arvioitu, että yli 726 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti kärsii kehon aknesta, ja se voi olla erittäin hankalaa.
Aknea voi esiintyä missä tahansa kehon osassa, mutta sitä esiintyy yleisemmin kasvoissa, kaulassa, rinnassa ja selässä. Aikuisten kehon akneen on monia erilaisia syitä, mutta yleisimmät ovat genetiikka, ihosairaudet ja ympäristö.

Mikä on kehon akne?

Kehon akne on tila, joka voidaan määritellä näppylöiden, mustapäiden, valkopäiden tai kystojen esiintymiseksi kehossa. On tärkeää huomata, että kehon akne eroaa päänahan aknesta, joka on toinen aknen muoto, jota voi esiintyä päässä.

What is body acne?
Mikä on kehon akne?
Kehon aknea esiintyy yleisimmin nuorilla ja nuorilla aikuisilla, mutta sitä voi esiintyä myös aikuisilla. Kehon aknen tarkkaa syytä ei tunneta, mutta sen uskotaan liittyvän hormoneihin, genetiikkaan ja ympäristöön.

Kehon aknen syyt aikuisilla

Mitkä ovat tärkeimmät syyt kehon akneen aikuisilla? Aikuisten kehon akne johtuu pääasiassa tietyistä ihosairauksista, jotka voivat pahentua ihmisen aikuiselämän aikana. On tärkeää pitää kehosi iho puhtaana aknen puhkeamisen estämiseksi, koska koko keho on altis sille.

Naisena sinun tulee olla tietoinen siitä, että jotkut hormonaaliset muutokset, joita voi esiintyä raskauden ja /tai imetyksen aikana, voivat olla vastuussa puhkeamisista.

Hormonaaliset muutokset

Hormonaaliset muutokset , jotka tapahtuvat, kun siirrymme 20-luvun puoliväliin, joka on yleensä murrosiän lopussa, ovat syynä aknen puhkeamiseen lähes kaikissa ihmisissä, jotka kehittävät sitä tänä aikana. Hormonaaliset muutokset aikuisilla voivat sisältää hormonitasojen vaihteluita, jotka johtuvat muista sairauksista, kuten kilpirauhasen vajaatoiminnasta, munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä, diabeteksesta ja testosteronitasojen muutoksista.

Näihin muutoksiin kuuluu myös kuukautiskiertoa edeltävä oireyhtymä (PMS), jota esiintyy yleensä joka kuukausi naisilla, ja ne johtuvat yleensä progesteronin ja estrogeenin määrän vaihteluista naisen kehossa. Hormonaaliset muutokset, joita yleensä esiintyy raskauden aikana, voivat myös olla tärkein syy aknen puhkeamiseen joillakin naisilla, jotka kehittävät sitä tässä vaiheessa.

Stressi

Stressin lisääntyessä kehon hormoneilla on taipumus lisääntyä, mikä puolestaan johtaa siihen, että kehossa tuotetaan enemmän talia ja ihon huokoset yleensä tukkeutuvat.

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä kehon akneen aikuisilla, koska se vaikuttaa kehon öljyrauhasiin, jotka ovat vastuussa öljyn ja bakteerien poistamisesta iholta. Ylimääräinen öljy ja lika johtavat aknen puhkeamiseen, mikä voi tapahtua liiallisen stressin vuoksi.

Huono ruokavalio

Ruokavaliotekijöitä , jotka voivat aiheuttaa aikuisten akneja, ovat roskaruoan syöminen, joka sisältää runsaasti sokeria, ja rasvainen, rasvainen ruoka on suuri aknen aiheuttaja. Myös rasvahappoja sisältävien elintarvikkeiden syömistä tulisi välttää puhkeamisen estämiseksi.

Tämä johtuu siitä, että rasvahappojen määrä kehossa kasvaa, kun rasvaisten ruokien kulutus kasvaa, mikä johtaa kehon aknen riskin lisääntymiseen.

Rasvahapot voivat aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa lisäämällä estrogeeni- ja testosteronitasoja kehossa, mikä on yksi syy aknen puhkeamiseen aikuisilla.

Ankara ihonpuhdistus

Erittäin ankara ihonpuhdistusprosessi, johon liittyy usein saippuapesua, voi pahentaa ihon tilaa ja tämä voi johtaa puhkeamiseen tietyillä henkilöillä. On tärkeää muistaa, että kehoa ei tarvitse pestä kokonaan koko ajan.

Käytä kosteuttavia saippuoita kovan puhdistuksen sijaan aknen estämiseksi. Vältä myös suihkua liian usein, ota ne mieluummin joka toinen päivä, koska tämän on todettu olevan yksi parhaista käytännöistä kehon aknen puhkeamisen hallitsemiseksi.

Kehon aknen oireet aikuisilla

Kehon akne voi esiintyä millä tahansa kehon alueella, mutta sitä esiintyy yleisimmin rinnassa, selässä, hartioissa ja pakaroissa. Kehon aknen oireet ovat samanlaisia kuin kasvojen akne, mutta ne voivat olla vakavampia.

Kehon akne voi aiheuttaa suuria, punaisia ja tuskallisia kuoppia, näppylöitä, mustapäitä ja valkopäitä. Kehon akne voi myös johtaa arpeutumiseen.
Symptoms of body acne
Kehon aknen oireet

Kuinka päästä eroon aknesta kehossa?

Kuinka päästä eroon aknesta kehossa? Monet lähteet ehdottavat aknen parantamista salisyylihapolla. On myös erityisiä voiteita, joita myydään apteekeissa ja joita voit myös kokeilla. Toinen tunnettu ainesosa, jota käytetään usein aknen hoitolääkkeissä, on bentsoyyliperoksidi, jota voidaan käyttää vaurioituneen ihon pyyhkimiseen.

Usein hyviä tuloksia saavutetaan levittämällä bentsoyyliperoksidia tai salisyylihappoa aknejen pyyhkimiseen ja sitten tahraamalla alfahappoja sisältävillä voiteilla - nämä voiteet auttavat pyyhkimään pois kuolleet ihosolut, jotka estävät ihon kuivumisen). Valitettavasti nämä kemikaalit tuovat usein vaarallisia sivuvaikutuksia: ärsytystä ja ihottumaa.

Aknen hoitolääkkeet sisältävät ainesosia, jotka tukkivat öljyrauhasia ja estävät talintuotannon. Lisäksi joidenkin lääkkeiden tiedetään myös poistavan bakteerit huokosista ja siten auttavan toipumisprosessissa.
Esimerkiksi retinoidit (A-vitamiinijohdannaiset) auttavat poistamaan ihoinfektioita. Ne säätelevät myös keratiinin aktiivisuutta, mikä tekee ihon ulkokerroksesta pehmeämmän ja helpottaa siten kuorintaa. Älä kuitenkaan odota nopeita tuloksia, koska aknen hoitoon liittyy kuukausien hoito ja hoito.

Aknelääkkeiden sivuvaikutukset

Aknelääkkeisiin liittyy useita sivuvaikutuksia. Nämä haittavaikutukset voivat vaihdella lievistä vakaviin, ja ne voivat olla jopa hengenvaarallisia. Joitakin aknelääkkeiden yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat vatsakipu, ripuli, pahoinvointi, oksentelu ja päänsärky.

Joitakin aknelääkkeiden vakavampia sivuvaikutuksia ovat maksavauriot, munuaisvauriot ja lisääntynyt syöpäriski.
On tärkeää keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen aknelääkityksen aloittamista ja olla tietoinen lääkkeisiin liittyvistä riskeistä.

Kosmeettiset toimenpiteet

Toinen vaihtoehto kehon aknen hoidossa on kosmeettiset toimenpiteet. Näitä ovat kemiallinen kuorinta, laserkäsittely ja mikrodermahionta. Kemiallinen kuorinta tehdään kehon aknen ulkonäön vähentämiseksi iholla käyttämällä happoliuoksia. Kemiallinen kuorinta on suosituin kosmeettisten toimenpiteiden tyyppi. Sen avulla voit saavuttaa selkeämmän ihon muutamassa toimenpiteessä.

Chemical peeling
Kemiallinen kuorinta
Muita kosmeettisia toimenpiteitä ovat ihon nuorentaminen, laserhoito ja mikrodermabrasio. Laserhoito vähentää myös kehon aknea. Se saa myös ihon näyttämään vaaleammalta. Hoidon aikana ihon yläkerrokset poistetaan ihon kohdealueiden läpi. Laserkäsittely tasoittaa myös karkeaa ja karkeaa ihoa sen ulkonäön poistamiseksi.

Mikrodermahionta on toinen tapa parantaa ihoa kuorimalla kuolleita soluja, jotka parantavat verenkiertoa ja estävät kehon aknea.

Luonnollinen aknen hoito

On olemassa luonnollisia aknen hoitolääkkeitä aknen parantamiseksi kehossa. Nämä tuotteet ovat pillereitä, jotka hoitavat aknea sisältäpäin, ja voiteita, jotka puhdistavat ihoa ulkopuolelta. Nämä aknen hoitolääkkeet ovat täysin turvallisia, mutta auttavat usein hitaammin kuin reseptilääkkeet.

Natural Acne Treatment
Luonnollinen aknen hoito
Esimerkiksi sairastunut voi huomata ensimmäisen parannuksen bentsoyyliperoksidin ensimmäisen levityksen jälkeen, ja voi kestää muutaman päivän, ennen kuin luonnollinen aknetuote auttaa. Silti monet kehon aknesta kärsivät suosivat luonnollisia aknen hoitolääkkeitä , koska he hoitavat aknea kehossa ilman sivuvaikutuksia.

On myös erityisiä vartalonpesuaineita, jotka on suunniteltu aknen parantamiseen. Kuumassa kylvyssä liottaminen voi myös olla hyödyllistä, varsinkin jos käytät edellä mainittuja pesuja.
Kehon aknen hoito luonnollisilla lääkkeillä voi kestää useita viikkoja tulosten näkemiseen. Niitä voidaan soveltaa paikallisesti ja nauttia suullisesti nopeampien tulosten saavuttamiseksi. Luonnollisten aknelääkkeiden etuna on, että ne eivät aiheuta sivuvaikutuksia, kuten aknen arpia tai ihon punoitusta. On erittäin vaikea kohdata sivuvaikutuksia luonnollisiin aknen hoitolääkkeisiin, koska levityksen tulokset ovat hitaampia, mutta pysyviä.

Luonnolliset aknehoidot voivat myös olla halvempia kuin reseptilääkkeet. Voit ostaa luonnollisia aknen hoitolääkkeitä monista paikoista aknen hoitoon kehossa. On kuitenkin viisasta löytää maineikas verkkosivusto väärennetyn tuotteen ostamisen välttämiseksi.

Kuinka estää akne kehossa?

On joitain asioita, joita sinun ei pitäisi tehdä aknesi kanssa kehossa. Ensinnäkin, joka tapauksessa et saa hankaa, poksauttaa sitä tai poistaa sitä millään vastaavalla tavalla. Ainoa asia, jonka sinun pitäisi tehdä, on pestä akne ja käsitellä sitä kermalla tai muulla valmisteella. Aknen pesu, popsiminen tai raapiminen voi johtaa vielä suurempiin iho-ongelmiin. Sinun ei myöskään pitäisi käyttää liian paksuja ja karkeita vaatteita; muista, että mikä tahansa kitka kehon aknea vastaan ärsyttää sitä.

Mutta kuten minkä tahansa muun sairauden tapauksessa, tehokkain tapa ei ole selvittää, miten päästä eroon akneista kehossa. Tehokkain tapa on estää akne. Siksi sinun tulee olla varovainen valitessasi vaatteita harjoitteluun, käydä säännöllisessä suihkussa ja/tai kylvyssä, kiinnittää huomiota ruokavalioosi, varsinkin jos sinulla on yliherkkyyttä, hienosti, huolehtia terveydestäsi ja aknen riski sekä muut ihosi ongelmat vähenevät merkittävästi.

Löydä parhaat aknen hoitolääkkeet 


comments powered by Disqus